Nickerie klaar voor oefeninterland Natio vs Guyana

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

12 Maart 2019 21:36

Voor mij lezen

PARAMARIBO - “Het is een unicum in de geschiedenis van Suriname dat er een interland wordt gespeeld in Nickerie tussen Suriname en Guyana”, aldus SVB-bestuurslid Roy Samuels maandagmiddag tijdens een persconferentie in verband met het trainingskamp van de nationale mannenvoetbalselectie in rijstdistrict Nickerie. Natio legt de laatste hand aan de voorbereidingen in aanloop naar het laatste Concacaf Nations League kwalificatieduel tegen St. Kitts en Nevis op 23 maart in het André Kamperveen Stadion.

De selectie zal zaterdagmiddag ook een oefeninterland tegen Guyana afwerken. Bondscoach Dean Gorré wilde graag een trainingskamp in Suriname opzetten. Volgens Samuels voldeed Nickerie gezien de beschikbaarheid van hotels en het stadion aan de eisen. "Er moeten wel nog wat kleine aanpassingen bij het stadion worden gepleegd, maar wij zijn ready." Het bestuurslid deed verder uit de doeken dat de oefeninterland als een officiële wedstrijd bij de Concacaf staat ingeschreven.

Gorré beschouwt het meetmoment als een generale repetitie voor het treffen tegen St. Kitts. Het zal uiteindelijk gaan bepalen wie er op 23 maart zullen spelen. "Wij kunnen dan wat zaken uitproberen. Verder zullen wij als technische staf gedurende de resterende twee weken er alles aan doen om de spelers klaar te stomen, zodat wij een overwinning kunnen behalen." De bondscoach wijst op het feit dat het team tegen St. Kitts in optimale vorm zal moeten verkeren.

"Wij zijn niet een team of land dat voor 80 procent een overwinning kan behalen. Wij moeten 100 procent ready zijn om te kunnen zegevieren." St.Kitts staat er momenteel met zes punten beter voor en kan zich bij winst plaatsen voor de Gold Cup tevens promotie naar League A. "Ze komen dus voor de winst, maar wij gaan voor die drie punten." Natio-aanvoerder Claidel Kohinor merkt progressie binnen het team. "Individueel zijn alle spelers gegroeid en de eenheid is sterker geworden." Hij verwacht goed voetbal en een overwinning tegen Guyana.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel