‘Dit is een mijlpaal voor mij’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

7 Maart 2019 17:43

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Acht technische medewerkers van goudbedrijf Newmont Suriname hebben woensdag een training van vier maanden bij Surmac officieel afgesloten. Ze hebben veel geleerd over en vaardigheden opgedaan voor de reparatie en het onderhoud van zwaar materieel van het merk Caterpillar.

"Dit is een mijlpaal voor mij. Het was natuurlijk niet gemakkelijk, maar als je iets wilt bereiken, moet je je inzetten", vertelt bestgeslaagde Livanso Pansa tegen de krant. Hoewel hij al lang in het vak zit, deed hij toch sommige dingen fout. "Wanneer je de theorie onder de knie hebt, dan zie je dat veel dingen in de praktijk veel beter en veiliger kunnen."

Jongeren met interesse voor techniek, krijgen van Pansa het advies om zich te laten scholen door deskundigen. Alwin Plein, trainingsmanager van Surmac, legt uit dat de cursus niet de uitgebreide kennis bijbrengt. "Maar ze was wel op een zodanig niveau dat de cursisten de machines kunnen repareren op een veilige manier."

Trainer Abigail Kartopawiro zei dat de deelnemers niet altijd even gemotiveerd waren, maar door hen constant aan te moedigen hebben ze de eindstreep gehaald. "Deze mannen zijn al een tijdje uit de schoolbanken en opereren meer in het veld. Het wordt dus moeilijk om de draad weer op te pakken, maar we beginnen niet met de moeilijke stof. Het lesprogramma wordt langzaam aan opgebouwd."

Newmont Suriname hecht zeer veel waarde aan de ontwikkeling van zijn medewerkers, verzekert Jonathan Gangadin, hoofd personeelsontwikkeling. Daarom probeert de multinational de marktwaarde van zijn personeel te verhogen. "Dit is zeker een meerwaarde voor Newmont. Het zal betekenen dat we veel efficiënter en beter te werk gaan", verzekerde hij.

Groepen technische medewerkers van het goudbedrijf hebben al eerder soortgelijke trainingen bij Surmac gevolgd. De uitreiking van de certificaten van de jongste lichting vond plaats in de conferentiezaal van Surmac.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel