Bestuur BvL/ALS geeft Rambali en directie Natin voordeel van de twijfel

Shoeket logo

7 Maart 2019 17:36

Voor mij lezen

De Bond van Leraren (BvL) en Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) zijn thans on speaking terms met relevante actoren betreffende de vele perikelen op het Natuurtechnisch Instituut (Natin). De vakbonden hebben ondertussen 2 gesprekken met Ashok Rambali, onderdirecteur Beroepsgericht Onderwijs, achter de rug. Hij is door Onderwijsminister Lilian Ferrier aangewezen als bemiddelaar om de klus te klaren. Met Rambali heeft het bestuur van BvL/ALS afspraken gemaakt ter verbetering van de situatie op het Natin. Derhalve geven de vakbonden hem in deze fase het voordeel van de twijfel, waardoor de acties vooralsnog niet hervat zullen worden. Dit deelde vakbondsleider Reshma Mangre mee tijdens een persconferentie op 6 maart.

De leraren en studenten van het Natin zitten al geruime tijd opgezadeld met ernstige issues. Zo zijn de studenten vanaf het eerste kwartaal van het schooljaar 2018/2019 compleet verstoken van onderwijs bij de vakken ICT, Microbiologie, Elektro, Werktuigbouwkunde, Engels en Wiskunde. Daarnaast zit deze onderwijsinstelling al enkele maanden opgezadeld met een communicatiegebrek tussen de leiding van dit instituut en de leraren, geen uitbetaling aan gecommitteerde leraren, abrupte herverdeling van de lesuren en geen herkansingsmogelijkheid voor de studenten. “Rambali heeft aangegeven dat de verantwoording over de docenten die gewerkt hebben en daarover geen vergoeding hebben ontvangen, bij de directeur van het Natin ligt. Hij gaf te kennen dat de directie van het Natin ervan bewust is dat er gewerkt moet worden aan de verbetering van de interne communicatie.”

De waarnemend directeur van het Natin, Bryan Sloote, heeft zich voorgenomen om een communicatieplan uit te zetten, waarbij er wekelijks/ maandelijks een werkoverleg zal plaatsvinden. Mangre heeft vanaf haar aantreden als voorzitter van BvL/ALS gewezen op het belang van communicatie/dialoog. “Rambali onderkent dat wanneer alle structuren goed werken er geen problemen kunnen ontstaan. Wij hebben altijd gezegd dat dialoog het sleutelwoord is om problemen op te lossen.” In het geval van het Natin vormen de directie en het personeel van dit instituut de sleutelfiguren om de conflicten weg te werken. “We hebben alle vertrouwen erin dat dit zal lukken. We geven Rambali en de directie van het Natin het voordeel van de twijfel. We hopen dat de communicatie gaandeweg niet zal verslechteren, anders zullen we weer op de barricade zijn”, aldus Mangre.

KSR

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel