Onderwijsbonden BvL en ALS wachten om ontvangen te worden door MinOWC-onderdirecteur

BvL-ALS-voorzitter, Reshma Mangre. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

7 Maart 2019 17:00

Voor mij lezen

De Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben een brief gericht aan de onderdirecteur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Muriël Hoepel, om ontvangen te worden. De brief is gisteren de deur uitgegaan, geeft de voorzitter van de BVL-ALS, Reshma Mangre, te kennen. Tijdens het gesprek wil de onderwijsbonden de verschillende problemen die zich voordoen in het onderwijsveld bespreken.

Ook willen zij het tekort aan leerkrachten op het Natuurtechnisch Instituut (Natin) op het bord leggen van Hoepel. Voorts zal ook worden aangekaart de uitbetaling aan de gecommitteerden.

Onderdirecteur beroepsonderwijs, Ashok Rambali, had tijdens de besprekingen met de BvL aangegeven dat deze kwesties buiten zijn boekje vallen. De bond moet zich tot de MinOWC-onderdirecteur wenden voor deze aangelegenheid. Mangre hoopt binnen twee werkdagen antwoord te ontvangen van de onderdirecteur om ontvangen te worden.

Na het kennismakingsgesprek met de onderwijsminister, Lilian Ferrier, heeft de bond vooralsnog geen bespreking gehad met de directie van het ministerie. Mangre zegt ervan uit te gaan dat partijen zich zullen houden aan de gemaakte afspraken. De minister had tijdens het onderhoud aangegeven dat de bond bij de MinOWC-directeur, Bennanon, de MinOWC-onderdirecteur, Hoepel of onderdirecteur beroepsonderwijs, Rambali, kan aankloppen om zaken afgehandeld te krijgen.

De bondsvoorzitter geeft aan dat bij onderhandelingen zij zakelijk de gesprekken voert, waarbij ze met een stappenplan werkt. De problemen worden voorgelegd en zij wil dan ook weten van de andere partij hoe de oplossing eruit ziet en binnen welke termijn het probleem wordt opgelost. Mangre hoopt dat het gesprek spoedig zal plaatsvinden, want elke dag krijgt de bond nieuwe problemen binnen die oplossing behoeven.

Vishmohanie Thomas

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel