RKZ-personeel in actie; eist twk

RKZ-personeel voert actie. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

7 Maart 2019 15:40

Voor mij lezen

Het personeel van het St. Vincentius Ziekenhuis (RKZ) zal het werk niet hervatten alvorens het een duidelijk beeld heeft van de uitbetaling van zijn terugwerkende kracht (twk). De actie begon gisteren, nadat de leiding niet duidelijk kon aangeven of het personeel zijn twk zou ontvangen. In gesprek met Suriname Herald zegt het stakende personeel dat het vijf maanden heeft gewacht op de twk en de situatie zat is.

Wat de zaak erger heeft gemaakt, is dat er bedreigende uitlatingen worden gedaan vanuit de leiding van het ziekenhuis. De personeelsleden vinden dat zij in hun recht staan en zullen blijven strijden tot het bittere eind.

Over het gedrag van bondsvoorzitter Roy Haverkamp zijn zij niet te spreken. De bondsvoorzitter heeft ons laten vallen, geven zij te kennen. Als vader heeft hij zijn verantwoordelijk en bevoegdheid niet goed gebruikt om zijn kinderen te beschermen, vervolgen zij. Ook vinden zij de manier hoe Haverkamp heeft gereageerd in de media niet correct, terwijl zij snakken naar verbetering. Zij benadrukken dat zij geen water in de wijn doen.

Het personeel voert tussen zeven uur ‘s morgens en drie uur ‘s middags actie op de werkvloer. Ook het verzoek van de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, via de leiding om het werk te hervatten, wordt door de RKZ-personeelsleden genegeerd.

Bondsvoorzitter Roy Haverkamp om een reactie gevraagd, zegt de actie van het personeel te betreuren. Hij vindt deze handelswijze niet correct, omdat de bond een onderhoud heeft met de leiding van het ziekenhuis. Hij doet een oproep om het werk spoedig te hervatten, omdat deze staking meer gevolgen met zich kan meebrengen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel