JCI Paramaribo van start gegaan met jaarlijkse motivatiecampagne

Motivatiesessie gehouden door JCI Paramaribo. Foto: JCI Paramaribo
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

7 Maart 2019 15:06

Voor mij lezen

JCI Paramaribo is op 5 maart van start gegaan met het voeren van haar jaarlijkse motivatiecampagne. De eerste motivatiesessie werd op de LA Simmonsschool gehouden en dertig examenkandidaten deden mee. Het doel van deze sessies is het aanreiken van tools en tips om succesvol te zijn in het leven. Het is de bedoeling dat leerlingen geïnspireerd raken om betere resultaten te boeken, zodat zij succesvol het schooljaar kunnen afronden.

Het team van sprekers is ingegaan op zeven principes die van belang zijn om succesvol te zijn. Hierbij staat het stellen van prioriteiten en het stellen van doelen centraal. Maar ook zaken als timemanagement, de kunst om ‘nee’ te zeggen, self-love, self mindfulness en self-respect kwamen aan de orde tijdens de sessie.

De leerlingen stelden vragen over onder andere het maken van keuzes in het leven, de studierichtingen, hoe zij een betere versie van zichzelf kunnen zijn, hoe zij prioriteiten kunnen stellen en hoe zij moeten omgaan met kritiek. De leerlingen zijn zeer positief over hun toekomst en zullen met de tools en tips die zij hebben meegekregen hun doelen nastreven.

Deze motivatiecampagne wordt niet alleen op de scholen gehouden, maar ook leerkrachten en enkele non-profitorganisaties zullen later in het jaar gemotiveerd worden. JCI Paramaribo zet haar motivatiecampagne voort op andere scholen zoals het Natin, de mulo- en lbo-scholen. Uiteraard zal op basis van de behoefte van de verschillende scholen de motivatiesessies worden afgestemd.

JCI Paramaribo is een jongerenorganisatie die als missie heeft het aanbieden van ontwikkelingskansen aan jonge actieve burgers, zodat zij een positieve verandering teweeg kunnen brengen in de samenleving. Zij maakt zich sterk voor onder andere persoonlijke ontwikkeling van haar leden op verschillende gebieden zoals leiderschap, management en het uitvoeren van sociale projecten.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel