Bewoners Nieuw-Koffiekamp vragen aandacht voor weg

Weg verkeert in deplorabele staat
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

7 Maart 2019 14:52

Voor mij lezen

De bewoners van Nieuw-Koffiekamp vragen aandacht van de overheid voor de weg die naar hun dorp loopt. Die weg verkeert in een deplorabele staat en in de regentijd is hij onbegaanbaar, aldus de bewoners in gesprek met Suriname Herald.

Zij zien graag dat de weg verlicht en geasfalteerd wordt. De weg is stoffig in de droge tijd en in de regentijd zit hij vol gaten. Als het verhard kan worden, zouden wij het goed vinden, merken de bewoners op.

De bewoners geven wel toe dat de weg af en toe voorzien wordt van een bauxietlaag, maar dat is niet wat het moet zijn.

De districtscommissaris (dc) van Brokopondo, Frederik Finisie, geeft aan dat hij niet weet wat de afspraken zijn met Rosebel Gold Mines en Grassalco met betrekking tot het onderhouden van deze weg. De dc zegt ook dat hij niet op de hoogte is van wat er in het Dalian-4-project is opgenomen met betrekking tot deze weg.

“Niet alleen de bewoners van Nieuw-Koffiekamp maken gebruik van de weg, maar ook de bedrijven die daar gevestigd zijn zoals Rosebel Gold Mines en Grassalco. Zij maken ook gebruik van de weg. Met hen moeten we een overeenkomst bereiken met betrekking tot de weg, zodat zij het kunnen aanpakken, merkt de burgervader op.

Ik kan hier heel weinig over zeggen, maar de bedrijven zouden het voortouw moeten nemen, voegt de dc eraan toe.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel