A Waka Pasi fu first lady Bouterse-Waldring

Shoeket logo

7 Maart 2019 12:35

Voor mij lezen

Sedert medio 2018 wordt het deel van de Sommelsdijkkreek, gelegen tussen de Kleine – en de Grote Combé, beschoeid door het NUB NV (Nationaal Uitvoeringsbedrijf). Het gaat er niet alleen om de ontwatering van Paramaribo te verbeteren. Het mooier maken van de omgeving heeft mede te maken met de versiering van de omgeving langs de Surinamerivier, waar voorheen Inheemsen woonden en van waaruit de Europeanen de volksplanting begonnen. De werkzaamheden vorderen, ondanks de drassige bodemgesteldheid niet echt meewerkt. De beschoeiing en de werken daaromheen zijn geïnitieerd door het bureau van first lady Ingrid Bouterse-Waldring.

Craft en souvenir markt
Bij het stadsverfraaiingsproject zijn meerdere ‘kleine aannemers’ betrokken. De ene houdt zich bezig met het bestraten van de ‘Waka Pasi’ (het weggetje dat loopt tussen de Palmentuin en de Sommelsdijckkreek). Een andere uitvoerder bouwt standen voor de verkoop van kunstnijverheidsproducten. Vooral vrouwen (niet alleen Inheemse) die zich bewegen in de craft en souvenirs branche zullen in de gelegenheid worden gesteld om de opstallen voor kortere of langere tijd te huren om van daaruit de producten van hun ambacht aan de man te brengen. Vernomen werd dat geïnteresseerde ondernemers zich kunnen wenden tot het bureau van de first lady.

De Palmentuin zal als het project afgerond is ook toegankelijk zijn via de Rosevelkade. Om dit mogelijk te maken, wordt er een brug aangelegd over de Van Sommelsdijkkreek.

HD

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel