PL presenteert zaterdag nieuwe leden

Shoeket logo

7 Maart 2019 12:38

Voor mij lezen

Een aantal nieuwe leden die hun intrek hebben genomen tot de Pertjajah Luhur (PL), worden aanstaande zaterdag gepresenteerd door partijvoorzitter Paul Somohardjo. Deze vergadering wordt gehouden te Lelydorp, aan de Javaweg. Er wordt een bijzonder drukke opkomst verwacht. Somohardjo gaf tegenover Dagblad Suriname te kennen dat er alleen in het district Wanica zeker 100 bussen zijn ingezet. In verband met de Dag van de Vrouw die een dag eerder wereldwijd wordt herdacht, heeft de partij gemeend om ook de Surinaamse vrouw tegemoet te komen, zaterdag. Alle basisgoederen zijn voor 50 % afgeprijsd. Deze goederen zullen zaterdag worden verkocht.

Somohardjo na 5 jaren op reis
Ook is het zo dat Somohardjo binnenkort deelneemt aan een buitenlandse reis op kosten van de Staat. Het betreft een EU-ACP vergadering waar de parlementariër deel aan gaat nemen. De PL-partijvoorzitter die zich 5 jaren geleden solidair verklaarde met het volk, vanwege de financiële precaire situatie in het land, reisde ook niet af voor buitenlandse vergaderingen en meetings. Maar in de vooravond van de algemene, vrije en geheime verkiezingen vindt Somohardjo het nodig om contacten aan te legen met zijn college parlementariërs van zowel binnen als buiten Europa. Volgens de politicus is dit de unieke gelegenheid om zijn contactenbestand met collega parlementariërs buiten Suriname aan te vullen. Deze EU-ACP vergadering wordt vanaf 12 tot 21 maart gehouden in Roemenië.

Stichting Feti foe joe leti
Na deze vergadering reist Somohardjo door naar Nederland waar hij samen met de afdeling PL Nederland zal strijden voor naleving van de rechten voor de groep Surinamers die voor de Onafhankelijkheid in 1975 minderjarig waren. Indien nodig zal de gang naar de groene tafel gevolgd worden.

Asha Gajadien-Bhagwat

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel