Bondsvoorzitter niet eens met actie St. Vincentius Ziekenhuis

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

7 Maart 2019 11:02

Voor mij lezen
Bondsvoorzitter Roy Haverkamp van het St. Vincentius Ziekenhuis is het niet eens met de leden die sinds gisteren het werk hebben neergelegd. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid wil een delegatie van de directie en de bond van het particuliere ziekenhuis ontvangen, maar wil eerst dat de mensen weer aan het werk gaan. De actie duurt echter nog voort.

De personeelsleden hebben als eis dat de uitbetaling van de loonsverhoging met terugwerkende kracht (twk) wordt uitbetaald. Het gaat om 2017 en 2018. Het ziekenhuis heeft onvoldoende middelen om gelijk tot betaling over te gaan. Haverkamp zegt in gesprek met Starnieuws dat het om een moeilijke situatie gaat. De leden willen geen leiding accepteren. Er is een beroep op hen gedaan om het werk te hervatten terwijl er naar oplossingen worden gezocht.

Haverkamp begrijpt dat de minister als voorwaarde stelt dat de mensen weer aan het werk gaan. Het gaat om een particulier ziekenhuis, waarbij de overheid niet verplicht is om te helpen. De vakbondsvoorzitter vindt dat de actie opgeschort moet worden, want nu derft het ziekenhuis juist inkomsten. De directie heeft aangekondigd dat er een opnamestop komt, terwijl patiënten naar huis gestuurd zullen worden.

Met de actie van de personeelsleden wordt de onderhandelingspositie van de bond juist verzwakt, vindt Haverkamp. Hij hoopt dat de mensen gelijk het werk oppakken om erger te voorkomen. Volgens de vakbondsleider doet de directie ook haar uiterste best, maar het personeel heeft aangegeven geen vertrouwen te hebben in de leiding van het ziekenhuis.

Raoul Lith
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel