Afgelegen gebieden Wanica hebben nu ook regelmatige vuilophaaldienst

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

5 Maart 2019 00:11

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De gemeenschap heeft het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie aan het werk gezet om bermen en trenzen met plastic afval op te ruimen. Onlangs is het ministerie weer gestart met het ophalen van trenzen in Wanica en Paramaribo. Ook wordt er vuil opgehaald in afgelegen gebieden in Wanica waaronder Haarlem en Bigi Poika.

Dit bevestigt Neville Pengel, hoofdvoorlichter op het ministerie, in gesprek met de krant. In een bijeenkomst met districtscommissaris (dc) Audrey Hankers is gebleken dat Haarlem en Bigi Poika grote behoefte hebben aan regelmatige vuilophaal, omdat het afval in deze twee gebieden niet op een correcte wijze wordt verwerkt.

De dc en het hoofd van de Vuilophaal en Verwerkingsdienst, Claudia Maatsen, hebben recentelijk een bezoek aan deze gebieden gebracht. Pengel zegt dat het ministerie nu ook de mogelijkheid biedt voor afgelegen gebieden om in aanmerking te komen voor vuilophaal door het ministerie.

De werkzaamheden die het ministerie nu uitvoert, hoefden niet als burgers hun verantwoordelijkheid kenden. Het is namelijk opgevallen dat na maaiwerkzaamheden langs de Indira Ghandiweg veel plastic afval, dat er de afgelopen periode door voorbijgangers in het gras is gedumpt, zichtbaar is geworden. "Als de gemeenschap het niet gooit, hebben we dit niet."

Hij vindt het van belang dat de samenleving ook weet dat wanneer trenzen zijn opgehaald, aannemers niet direct kunnen overgaan tot het transporteren van het opgestapelde gras, zand en klei langs de bermen. "Het moet eerst drogen. Als het direct wordt ingeladen in de vrachtwagens, zal het water over de straat druipen en dat willen wij niet", verduidelijkt Pengel.

Het is gebleken dat enkele burgers in Paramaribo Noord het uit de trenzen opgehaalde gras, zelf verwijderen. Hij juicht het initiatief toe. "Het is juist verlichtend voor ons. We hebben begrepen dat die mensen het gras en de andere planten die meekomen gebruiken om mest te maken en dat is een positieve ontwikkeling".

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel