NPS-coördinator Brokopondo noemt aanval op NPS onbegrijpelijk

Een medewerker van de SWM is bezig met het vullen van durotanks. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

5 Maart 2019 00:06

Voor mij lezen

NPS-coördinator Ivan Lede van Brokopondo noemt de aanval op de Nationale Partij Suriname (NPS) onbegrijpelijk en onvolwassen. De partijstructuren hebben na klachten te hebben gehad van bewoners van de Brownsweg over de situatie van het water dat daar wordt gebruikt, alarm geslagen, zegt Lede in gesprek met Suriname Herald.

Hij zegt dat er na de klachten er eerst een onderzoek is geweest en vervolgens is aangeklopt bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) en daarna de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM). Toen de instanties niets van zich hebben laten horen, is besloten om naar de pers te stappen, laat Lede optekenen. De NPS heeft helemaal niet de intentie gehad om politiek te spelen met deze kwestie, maar slechts een wantoestand aangekaart.

“Indien wij politiek wilden spelen, hadden we het anders gedaan,” merkt de NPS-coördinator op. Als de instanties hadden gereageerd, was het ook niet zover gekomen. Lede laat verder weten dat zaken ook eerst goed zijn onderzocht alvorens dit wereldkundig is gemaakt. Hij blijft erbij dat het water dat vanuit het meer wordt gepompt, niet wordt gefilterd.

Hij zegt verder dat het water is vervuild, doordat er fecaliën in het water terechtkomen. Dit wordt volgens Lede veroorzaakt door de arbeiders van het bedrijf Waterwoord, dat nog geen 200 meter is verwijderd van de plek vanwaar het water wordt getrokken. Lede nodigt de media uit om zelf naar het gebied te gaan en de situatie te gaan bekijken.

De reactie van de SWM-onderdirecteur vindt de NPS-coördinator van Brokopondo ongegrond en benedenmaats. Volgens hem begeeft de SWM-onderdirecteur zich op glad ijs en hij weet zeker niet waarover hij praat. Terwijl men de NPS aanvalt, weet men niet dat de gezondheidssituatie van de burgers in Brokopondo in gevaar is.

Lede zegt niet te kunnen begrijpen dat een onderdirecteur van de SWM zich op het politieke vlak begeeft en mensen die juist opkomen voor anderen, onverlaten kan noemen. In een uitgegeven verklaring heeft de SWM het bericht weerlegt. Het waterleidingbedrijf zegt het te betreuren dat overlaten doelende op de NPS op deze manier politiek proberen te bedrijven.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel