China schenkt 300 veiligheidsschoenen aan KPS

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

4 Maart 2019 21:26

Voor mij lezen
Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft 300 veiligheidsschoenen (tactical boots) ontvangen van China. Ambassadeur Liu Quan heeft de schenking symbolisch overhandigd aan minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol).

De minister geeft aan dat deze boots speciaal zijn gedoneerd voor de speciale eenheden van de politie. De veiligheidsschoenen moeten de politie-eenheden ondersteunen in elke situatie op het werk. Het zijn internationale schoenen die door de politie, militairen, penitentiaire en veiligheidsambtenaren gebruikt worden. Deze schenking vloeit voort uit de samenwerking tussen beide landen. Suriname is la lang bekend met dergelijke veiligheidsschoenen bij de gewapende machten, laat het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut optekenen.

Ambassadeur Quan zei aan de minister dat China Suriname graag wil helpen om de gewapende diensten te ondersteunen. Hij bedankte de bewindsman voor zijn ondersteuning en assistentie aan de Chinese ambassade bij tal van projecten. China gaat voor behoud van de goede relatie en samenwerking op het gebied van de veiligheid. De Chinese ambassadeur noemde daarbij het Safe City project.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel