‘Ik kan nu appen met mijn dochter’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

4 Maart 2019 17:02

Voor mij lezen

PARAMARIBO - “Ik belde liever met mijn huistelefoon omdat ik nauwelijks kon werken met mijn mobiele telefoon. Nu kan ik appen met mijn dochter en andere familieleden”, vertelt Daphne Charlery (79) verheugd. Samen met tientallen andere seniorenburgers, deed zij zaterdag mee aan de cursus ‘Leren omgaan met jouw mobiele telefoon’.

De cursus is georganiseerd door de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) om het leven van haar leden te vergemakkelijken. Jongeren van Leo Club Kankantrie waren bereid om de ouderen te leren hoe zij zoveel mogelijk uit hun smartphone kunnen halen.

"Als ik een telefoontje kreeg van mijn dochter en we uitgesproken waren, wist ik niet waar ik moest drukken om het gesprek te beëindigen, maar nu weet ik dat wel doen", zegt Charlery, die ook heeft geleerd hoe ze met haar telefoon een foto kan maken en versturen naar familieleden. Dankzij de cursus heeft zij haar profielfoto kunnen installeren op haar Whatsapp-account. Ze kan er nu niet genoeg van krijgen. "Ik wil graag weer een cursus volgen, ik wil meer opvangen want de telefoon heeft veel meer opties!"

Anders dan Charlery wist de 83-jarige Ronald Kembel wel degelijk om te gaan met zijn mobiele telefoon. "Ik kon al appen, foto's maken en versturen." Echter wist hij niet hoe hij zijn ringtone kon veranderen. "Je weet dat het kan, maar ik had me daarmee niet beziggehouden." Daarnaast heeft hij geleerd hoe hij Whatsapp-berichten moet wissen. "Soms geeft de telefoon aan dat het geheugen vol raakt, maar ik wist niet wat ik moest wissen."

Projecttrekker Rude Sanngali zegt dat de BBGO heeft gezien dat de behoefte er is onder de gepensioneerden om beter om te gaan met een mobiele telefoon. "Sommige mensen kunnen met moeite iemand bellen." Ongeveer 150 mensen hebben zich opgegeven voor de cursus. Er is besloten om het aantal geïnteresseerden op te delen in twee groepen, mede vanwege de krappe ruimte in het BBGO-gebouw.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel