Startsein rehabilitatie weg Ricanaumofo gegeven door president Bouterse

Shoeket logo

4 Maart 2019 16:56

Voor mij lezen

Met het geven van het startsein van de rehabilitatie van de weg naar Ricanaumofo wordt opnieuw een belofte van president Desi Bouterse ingelost. “Yes we can do the job”, zegt de zelfverzekerde districtscommissaris Kenja Pansa bij het startsein. Zij zegt dat de bewoners van het gebied zijn ingenomen met de rehabilitatie, omdat een goede infrastructuur noodzakelijk is voor de duurzame ontwikkeling van het gebied.

President Bouterse heeft deze belofte gedaan toen hij zich op 10 februari heeft georiënteerd in enkele volksbuurten in Paramaribo. Tijdens dat veldbezoek hebben burgers de aandacht van de president gevraagd voor de aanpak van de weg die in deplorabele staat verkeert. Hij heeft toen de toezegging gedaan dit vraagstuk spoedig aan te laten pakken door zijn werkarmen, in het bijzonder vanwege de landbouwactiviteiten in de omgeving van Ricanaumofo. Het dorp voorziet voor een wezenlijk deel de lokale markt van belangrijke aardvruchten.

Het ligt in de planning om de werkzaamheden binnen 6 tot 8 weken af te ronden. Dit project behelst naast het rehabiliteren van de weg, ontwateringswerkzaamheden en het aanleggen van bermen aan weerszijden van de weg. Het gaat om een wegstrekking met een lengte van ongeveer 10.5 kilometer. Met de uitvoering van de werkzaamheden zijn belast het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, het ministerie van Defensie en het districtscommissariaat.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel