Afdeling Vuilophaal start nieuw traject in Wanica

Dc Hankers van Wanica-Zuidoost bespreekt nieuw traject vuilophaal in Wanica. Foto: OWT en C
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

4 Maart 2019 15:15

Voor mij lezen

De afdeling Vuilophaal en Verwerking van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) start in de maand maart met een nieuw traject voor de vuilophaal in Wanica. De gebieden die erbij zijn gekomen, zijn: Haarlem en Bigi Poika. In verband met deze ontwikkeling bracht het hoofd van de vuilophaal- en verwerkingsdienst, Claudia Maatsen, een bezoek aan de eerdergenoemde gebieden om de kapiteins en samenleving in te lichten.

Volgens Maatsen is er een gesprek geweest met de kapiteins van de gebieden en die zullen hun gemeenschap op de hoogte stellen. Het hoofd geeft verder aan dat er op verschillende dagen oriëntatiebezoekjes zijn afgelegd. Aan de hand van de verkregen informatie is komen vast te staan dat het vuil aldaar niet op de correcte wijze wordt verwerkt en dat er ene verandering in de situatie moet komen. Zo zijn de bewoners op de hoogte gesteld op welke dagen het vuil opgehaald zal worden, namelijk op de woensdag en zaterdag.

Ook de districtscommissaris van Wanica deed haar zegje over deze positieve verandering. Districtscommissaris Audrey Hankers van het district Wanica, bestuursressort Zuidoost, geeft aan dat er voorgesprekken zijn geweest met de kapiteins van de gebieden alwaar er vuil opgehaald zal worden. De bewoners kijken er reikhalzend naar uit, omdat er in deze gebieden nooit eerder vuil is opgehaald.

Ook vraagt het ministerie de gemeenschap om door te geven als er geen vuil wordt opgehaald in haar buurt. Het ministerie zal er alles aan doen om daar een verandering in te brengen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel