Clifton Braam gaat druk jaar tegemoet

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

3 Maart 2019 13:13

Voor mij lezen

PARAMARIBO - In theaters waar hij nog nooit eerder heeft opgetreden, heeft stand up comedian / MC / acteur Clifton Braam zijn ‘Twee landen, één liefde 2.0’ gedraaid in Nederland. Inmiddels is hij terug en heeft hij genoten van een welverdiende rustperiode, maar hij blijft druk bezig. Braam vertrekt namelijk heel gauw weer naar Nederland om te gaan werken aan nieuwe stukken.

Voor de stand up comedian / MC / acteur is 2020 een druk jaar vol interessante nieuwe producties en uitdagingen. "Ik werk eigenlijk nu aan drie stukken. 'Alles Kan, Niets moet', is mijn nieuwste productie die in oktober 2019 in première moet gaan. In december zal ik een stuk doen dat speciaal voor Suriname bestemd is en ik ben 'on the sideline' bezig met het schrijven van een script voor een tour met Danielle Dorder en Glenn Huisden. Dat is voor april 2020", lacht hij breed.

In Nederland gaat Braam alvast reperteren, want als hij terug gaat moet het script minimaal voor 60 procent af zijn. In 2020 zal zijn nieuwste stuk in Suriname gespeeld worden na de opvoeringen in Nederland. "Dan kom ik even terug om mij dan helemaal voor te bereiden en te werken aan een paar dingen waarvoor hij gevraagd is. In oktober zal 'Alles Kan, Niets moet'in première gaan en lopen tot en met januari 2020." 

Met zijn nieuwste stuk wil Braam zijn visie op de maatschappij geven. Het zal een bijna buitenaardse kijk zijn op de maatschappij. De dingen die we doen. Is alles nou zo gewoon? Moeten we die dingen doen of worden we gedwongen om dingen te doen?  Ik zal ook een kijkje nemen naar mezelf, zoals ik mezelf jarenlang heb kunnen manoeuvreren door het leven. Deze show is ontstaan vanuit de gedachte om meer van zichzelf bloot te geven.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel