Saron wil sportcomplex terug

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

3 Maart 2019 09:39

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Buurtbewoners van Saron en omgeving hebben zich in een commissie verenigd om het Wilfred Hiralal-sportcomplex weer toegankelijk voor sporters en recreanten te maken. Het voetbalveld fungeert sinds januari 2018 als parkeerplaats van het Polytechnic College (PTC).

"Wij willen ons ervoor beijveren dat het sportcomplex weer in originele staat komt", vertelt commissielid Ronald Waarde. De werkgroep heeft in een schrijven aan het provinciaal bestuur van de Evangelische Broedergemeente (EBG) haar misnoegen geuit. "Wij willen van gedachten wisselen om uiteindelijk tot een oplossing te komen."

Volgens Waarde is er ook telefonisch contact geweest met de leiding van het provinciaal bestuur. "Wij hebben het aan hen voorgehouden en op hun verzoek is gevraagd om een beheersorgaan in het leven te roepen." Waarde vindt dat het terrein als vormingscentrum voor kinderen van de buurt en scholen moet dienen.

Door het terrein als parkeerplaats te gebruiken, wordt de pionier, naar wie het sportcomplex op 29 oktober 2009 werd vernoemd, onrecht aangedaan. "Het is van emotionele waarde", stelt Waarde. Om haar standpunt kracht bij te zetten, begon de commissie vanaf november vorig jaar een handtekeningenaktie. Naar verluidt hebben ruim vijfhonderd personen getekend.

EBG-praeses Desiré Peerwijk bevestigt dat er gesprekken zijn gevoerd. Hij wijst erop dat het bestuur de zaak intern probeert op te lossen. "Ik snap dit dus niet. Het was echt niet nodig, omdat wij als hoogste orgaan met partijen hebben gesproken", zegt hij doelende op Stichting Saron, de PTC-leiding en de commissie.

Ook PTC-directeur Glenn Holband snapt de heisa van de commissie niet. Hij vindt dat Waarde de zaak opblaast, aangezien slechts een deel van het voetbalveld wordt gebruikt als parkeerplaats. "Het ander deel is bestemd voor sporters. Wij zijn er niet om mensen het leven zuur te maken", benadrukt Holband.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel