Bewoners Nieuw-Koffiekamp voorzien van schoon drinkwater

Bewoners Nieuw-Koffiekamp voorzien van schoon drinkwater. Foto: Suriname Herald
Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

3 Maart 2019 09:30

Voor mij lezen

De bewoners van Nieuw-Koffiekamp worden voorzien van schoon drinkwater van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM). Districtscommissaris (dc) Fredrik Finisie van Brokopondo zegt in gesprek met Suriname Herald dat het nog enige tijd zal duren voordat water van de SWM wordt aangeleverd.

Het bedrijf is bezig het gebied over te nemen. Hierdoor kan er geen gebruik gemaakt worden van de waterbron in het dorp. Het Brokopondogebied was op het net van de Dienst Watervoorziening van het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, aangesloten. De SWM moet eerst alle waterleidingpijpen vervangen en dan kan het gebied worden overgenomen door de SWM, legt de dc uit.

Dorpelingen van het dorp Nieuw-Koffiekamp zijn de afgelopen week voorzien van schoon drinkwater. Al enige tijd leveren medewerkers van de SWM uit Paramaribo water aan het dorp. “Het kan niet anders. De SWM is bezig het dorp over te nemen van het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. Men moet eerst alles in place brengen. Wanneer ze bezig zijn kan de waterbron niet gebruikt worden. Dus moet de SWM het water aanleveren. Het kan niet anders,” merkt Finisie op.

Het is zwaar maar de mensen moeten voorzien worden van schoon drinkwater. De oude waterleidingpijpen die in het dorp door de Dienst Watervoorziening waren aangelegd, worden vervangen en als ze klaar zijn kan de SWM het dorp aansluiten op haar netwerk. Hoelang het zal duren, weet de burgervader niet, maar de bedoeling is dat de werkzaamheden op korte termijn worden afgerond.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel