Fred van Russel bedacht Special Olympics

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

3 Maart 2019 02:05

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Fred van Russel, voorzitter van de Vereniging van Ex-Koreavrijwilligers, heeft via zijn stichting SRD 7.000 gedoneerd aan de sporters van de Special Olympics. Het bedrag komt uit giften die hij op zijn 89ste verjaardag, op 25 februari heeft ontvangen, meldt de. Stichting Fredrik Arnold van Russel in een nieuwsbericht.

De overhandiging vond vrijdag in het SOGK-gebouw plaats. Dit in het bijzijn van Franklin Cameron van het Nationaal Paralympisch Comité Suriname, Mary-ann Cameron, directeur van het SOGK en enkele van de sporters die zullen afreizen naar Dubai. Volgens Cameron en Edward Gessel, voorzitter van de Special Olympics, zijn voor het eerst zoveel problemen ondervonden bij het laten afreizen van sporters naar de Special Olympics. Vooral het bedrijfsleven heeft het laten afweten, in tegenstelling tot personen uit de samenleving, die wel flink hebben gedoneerd.

Van Russel stelde voor om in navolging van de maandagcent-actie die vroeger op de lagere scholen werd gehouden bepaalde doelen te realiseren, door de Stichting Fredrik Arnold van Russel en de Special Olympics iets soortgelijks kan worden opgezet om een fonds te creëren, waaruit in de toekomst de kosten kunnen worden gedekt.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel