Van Trikt dinsdag op post bij Centrale Bank

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

3 Maart 2019 00:00

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Het aantreden van Robert van Trikt als de nieuwe governor bij de Centrale Bank van Suriname is niet doorgegaan. Van verschillende bronnen verneemt de Ware Tijd dat er nog enkele logistieke zaken in orde gemaakt dienen te worden. De inauguratie is nu gepland voor dinsdag of uiterlijk woensdag aanstaande.

Van Trikt die Nederlander was, heeft via een verkorte procedure de Surinaamse nationaliteit verkregen en is zijn aanstelling intussen ook al geformaliseerd. "Het wordt een officiële inauguratie met erewacht, dus logistiek moet alles in orde zijn", aldus een bron. Van Trikt komt in de plaats van Glenn Gersie die op 12 februari met ontslag ging vanwege verschil van inzichten met Financiën - minister Gillmore Hoefdraad. Vanuit de bank wordt vernomen dat in eerste instantie drie CBvSfunctionarissen zijn gepolst voor de functie van governor. Alle drie functionarissen hebben aangegeven geen belangstelling te hebben voor deze post.

De nieuwe governor zal ondersteund worden door een driekoppige directie bestaande uit Ingeborg Geduld-Nijman en de nieuwe directieleden William Orie en Michael Soekhnandan die ook per 1 maart zijn benoemd. Het ontslag van Gersie heeft in de samenleving en in kringen van de oppositie voor ophef gezorgd. Oppositieleden en buitenparlementaire groepen eisen zelfs het vertrek van minister Hoefdraad voor de wijze waarop hij met deze kwestie is omgegaan.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel