Weg Ricanoumofo wordt aangepakt na belofte president

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

2 Maart 2019 22:42

Voor mij lezen
De 10.5 kilometer weg naar Ricanaumofo wordt wordt aangepakt. Het startsein hiertoe is gegeven door districtscommissaris Kenya Pansa. President Desi Bouterse had in januari, na een dringend pleidooi hierover door NDP-fractieleider André Misiekaba deze toezegging gedaan. De weg verkeert in slechte staat. Het dorp voorziet voor een wezenlijk deel de lokale markt van belangrijke aardvruchten.

“Yes we can do the job”, zei Pansa bij het startsein, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Zij zegt dat de bewoners van het gebied blij zijn met de rehabilitatie, omdat een goede infrastructuur noodzakelijk is voor de duurzame ontwikkeling van het gebied.

Het ligt in de planning om de werkzaamheden binnen zes tot acht weken af te ronden. Dit project behelst naast het rehabiliteren, ontwateringswerkzaamheden en het aanleggen van bermen aan weerszijden van de weg. Met de uitvoering van de werkzaamheden zijn belast de ministeries van Openbare Werken, Transport & Communicatie, Defensie en het districtscommissariaat.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel