Koningsbloem-Pinas ontlast uit functie directeur Jeugdzaken

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

1 Maart 2019 14:30

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Rachel Koningsbloem-Pinas is door minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken ontlast uit haar functie als directeur Jeugdzaken. Dat bevestigt zij in gesprek met de Ware Tijd. “Ik heb per vandaag overgedragen aan de waarnemend directeur Sportzaken Mitchell Kisoor”, zei Pinas vrijdagmorgen tegen de redactie. “Ik ben nu ter beschikking van de minister.”

Aan haar is doorgegeven dat deze maatregel met reorganisatie van het jeugdbeleid te maken heeft. De redactie verneemt echter van een andere bron, dat dit een politiek besluit is geweest. Het was volgens de bron 'een kwestie van tijd' voordat de directeur Jeugdzaken vervangen zou worden, nadat ex-minister Joan Dogojo na een reshuffeling vorig jaar plaats moest maken. Of dit inderdaad zo is, wil Pinas niet bevestigen noch ontkennen. 

"Ik denk dat ik een geweldige job heb gedaan, de doelgroep en actoren waren altijd tevreden met mijn inzet", volstaat ze. Minister Gopal heeft niet gereageerd op vragen van de redactie.Pinas is in 2015 aangesteld als directeur Jeugdzaken en werd daarmee de opvolger van John Sandriman. Dit gebeurde onder ministerschap van Ismanto Adna.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel