Geslaagden koksopleiding SHTTC

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 Februari 2019 03:05

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Een bijzondere dag”, zo typeert vakdocent Nicole Tong Sang, de bijeenkomst woensdagavond, waarbij 23 studenten hun diploma in ontvangst namen en twee leerlingen een certificaat kregen. Voor zowel de studenten als de school, Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC), was het een belangrijke mijlpaal.

Het is de zesde groep die de opleiding aflevert en volgens vakdocent Michael Hermelijn is dit resultaat het hoogste slagingspercentage ooit. "Het vereiste veel doorzettingsvermogen en de juiste attitude en dat hebben jullie straks wel nodig, want dit beroep is veeleisend", benadrukte hij. De docent probeerde de studenten een hart onder de riem te steken. "Je gaat lange dagen maken en weinig erkenning krijgen als je het goed doet. Maar maak je een keer een fout, dan hoor je het meteen. Maar ik ben trots op jullie."

De directeur van het opleidingsinstituut, Rabin Boeddha, ziet graag dat de geslaagden een wezenlijke bijdrage leveren in de toerisme - en hospitalitysector. Daarop is immers het beleid van de SHTTC toegespitst. "Wij zijn erop gericht kwalitatieve opleidingen en trainingen te verzorgen om zodoende de toerisme - en hospitality- sector te voorzien van competente medewerkers die op hun beurt ervoor moeten zorgen dat de kwaliteit van producten en diensten verbetert."

Dit jaar heeft het opleidingsinstituut voor het eerst twee prijzen uitgereikt aan de twee beste studenten van de groep. Het was te verwachten dat Daniël Cheng die eervolle vermelding zou krijgen. Hij heeft vorig jaar leiding gegeven aan een groep mede-leerling-koks van het SHTTC die verantwoordelijk waren voor het hoofdgerecht tijdens het Suriname Airways Fête de la Cuisine evenement. Tijdens dit evenement reisden Michelinster chefs naar Suriname af om te koken voor een goed doel. De buitenlandse chefs waren toen onder de indruk van zijn volharding ondanks de standjes die hij kreeg. De tweede student die indruk heeft gemaakt op de docenten is Andijo Sardjoe.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel