Korps krijgt nieuwe politievoertuigen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

15 Februari 2019 00:00

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Geluiden dat de politie binnenkort over nieuwe voertuigen zal beschikken, worden binnenkort waargemaakt. Korpschef Roberto Prade bevestigt dit tegenover de krant. Volgens de bewindsman gaat het niet om een schenking zoals eerder gezegd was in de media. “Het gaat om een aantal voertuigen en dat zal geen schenking zijn voor zover ik weet.”

Al enige tijd werd gesuggereerd dat er tweehonderd nieuwe voertuigen van het merk SsangYong door de Volksrepubliek China geschonken zouden worden aan het korps. Prade zegt dat hij niet precies weet om hoeveel voertuigen het gaat. Hij verzekert wel dat het om een groot aantal gaat. Vorig week verscheen in de media dat er vanuit de top van de regering toezeggingen zouden zijn gedaan om het korps binnenkort te voorzien van nieuwe auto's, zodat het tekort aan politievoertuigen weggewerkt kan worden.

Prade zegt dat de eerste groep voertuigen in maart verwacht wordt. "Het is de bedoeling dat alle posten van een voertuig worden voorzien om het werk zo optimaal te kunnen uitvoeren."De korpschef zegt dat de nieuwe voertuigen zullen worden ingezet om de gemeenschap de zekerheid te geven dat alle politieposten voorzien zijn van voertuigen.

Politiewoordvoerder Humprey Naarden zegt dat de politie gretig gebruik zal maken van de voertuigen als het korps daadwerkelijk nieuwe ontvangt. Ze zijn volgens hem hard nodig. "Communicatiemiddelen en vervoer zijn de twee belangrijkste zaken die wij als politiemensen altijd nodig hebben om ons werk te doen. We zijn altijd blij als we vervoer krijgen. Het zijn de dingen die je nodig hebt om je werk als politieambtenaar te kunnen doen", benadrukt Naarden. Al enkele maanden zijn er klachten vanuit de gemeenschap dat op enkele politiebureaus niet genoeg vervoermiddelen zijn om uit te rijden bij ongeregeldheden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel