Kali toegelaten als Concacaf-instructeur

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

14 Februari 2019 19:32

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Biswajeet Kali, technisch directeur van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), is voetbalinstructeur van de Concacaf geworden. Hij is daardoor bevoegd om lessen in de regio te verzorgen. “Het is een eer, omdat ik kennis heb mogen opdoen die ik nu verder kan overdragen”, reageert hij. De Surinamer zal op afroep cursussen verzorgen in lidlanden die een aanvraag bij de Concacaf indienen.

Kali ziet deze ontwikkeling als een boost voor het voetbal in Suriname. Hij zal meteen de opgedane kennis delen met actieve en aankomende coaches. Zijn focus komt op de manier van overdracht. "Die is anders binnen de regio dan wat wij gewend zijn. Er moet geen eenrichtingsverkeer zijn, maar de cursisten moeten proactief zijn."

Het proces tot Concacafvoetbalinstructeur startte in 2017. Hij rondde een reeks cursussen af voordat hij uiteindelijk met veertien andere coaches uit de Verenigde Staten, Mexico, Aruba, Canada, Guatemala, Honduras, Costa Rica, Martinique, Trinidad en Tobago en St. Kitts en Nevis werd toegelaten.

Het voetbalorgaan van Noord-, Midden- Amerika en het Caribisch Gebied heeft een specifiek opleidingsprogramma ontwikkeld, uniform voor de aangesloten lidlanden. Naar zeggen van Kali is afgekeken van de Europese Voetbalbond, maar heeft de Concacaf wel zijn eigen identiteit behouden. "Het is ons eigen product, zodat er uniformiteit bestaat binnen de regio."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel