DOE eist duidelijkheid over ontslag Gersie

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

14 Februari 2019 18:16

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De Partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) eist dat de regering heel spoedig duidelijkheid verschaft aan de samenleving over de reden waarom voormalig governor Glenn Gersie is teruggetreden. De partij schrijft in een persbericht dat zij onder meer wil weten wat de evaluatie van het beleid van de governor heeft uitgewezen.

De partij eist eveneens dat de regering aangeeft hoe de veroorzaakte onrust in de samenleving teruggedrongen zal worden. DOE pleit verder voor een onafhankelijk Centrale Bank waarbij er met de andere monetaire autoriteit wordt samengewerkt, om macro-financieel economisch beleid te maken en uit te voeren met als doel de Surinaamse munteenheid te versterken, economische groei te stimuleren en evenwicht in de economie te bewerkstelligen.

De partij wijst erop dat de Centrale Bank geen plek is om partijpolitiek te bedrijven. Daar moet de meest kundige, daadkrachtige, dienstbare en integere expert in de leiding zitten. Verkeerde besluiten door de leiding genomen hebben namelijk directe en negatieve gevolgen op de sociaaleconomische situatie in de samenleving. Die effecten zijn vaak van langdurige aard en moeilijk te keren.

DOE eist transparantie en goed bestuur en waarschuwt voor de catastrofale gevolgen van een onbezonnen leningenbeleid en monetaire financiering. De verschillende belanghebbenden zoals het bedrijfsleven, arbeidersbewegingen, gezinnen en andere maatschappelijke organisaties vraagt DOE om waakzaam te zijn en te blijven op weg naar 2020 en te doen wat nodig is om te voorkomen dat Suriname verder in de afgrond wordt geduwd.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel