Autobestuurder in dodelijke aanrijdingszaak aangehouden en opgesloten

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

14 Februari 2019 17:07

Voor mij lezen

De 25-jarige Donovan M. is op maandag 11 februari door familieleden overgedragen aan de politie van het bureau Munder.

Donovan werd op last van de procureur-generaal bij het Hof van Justitie in Suriname opgespoord. Deze man wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan een aanrijding met dodelijke afloop aan de Mariestraat in Paramaribo ter hoogte van pandnummer 17, op donderdag 08 november 2018, waarbij hij de plaats had verlaten zonder achterlating van zijn personalia en zich niet binnen vier uur na de aanrijding bij de politie heeft gemeld. Daarnaast liet hij het slachtoffer in hulpeloze toestand achter. Het slachtoffer in dezen is de 37-jarige Alba Montano gehuwd Javinde.

Donovan is na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten. Volgens zijn verklaring reed hij in zijn auto over de Mariestraat en kreeg een app-bericht op zijn zaktelefoon. Terwijl hij naar het app-bericht keek, belandde zijn auto op de andere rijhelft van de weg, alwaar de 37-jarige mevrouw Alba, Javinde liep. Hij hoorde een klap en toen hij opkeek, zag hij de vrouw op de motorkap van zijn auto.

Vervolgens reed hij achteruit, waardoor Javinde op het wegdek kwam te vallen. Daarna reed hij weg. De verdachte Donovan heeft verder verklaard, dat hij zich schuil hield in het district Marowijne en Frans-Guyana en dat hij bang was. Zijn familieleden hebben hem overgehaald zich aan te melden bij de politie.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel