Minister Gopal trots op ‘Bigi Boi’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

4 Januari 2019 20:11

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, is trots op de prestatie van Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik. Dit bleek tijdens een bezoek van de sporter aan de bewindsvrouw, meldt het NII. Gopal gaf aan zoveel mogelijk te zullen helpen om de carrièreplanning van de topsporter te ondersteunen.

Rozenstruik informeerde de minister over zijn contract bij de Ultimate Fighting Championship (UFC), de grootste organisatie voor Mixed Martial Arts (MMA). Op 2 februari heeft hij zijn eerste UFC-gevecht in Fortaleza, Brazilië, tegen de Braziliaan Junior Albini. De vechter begint vrijdag aan een trainingskamp in Curaçao en Aruba.

'Bigi Boi' verdedigde op 27 december tijdens de derde editie van het thaiboksgala 'Fearless' met succes zijn Suthaibo-wereldtitel. Hij versloeg zijn tegenstander na tien seconden met een knock-out.

Rozenstruik heeft totaal 76 kickbokspartijen gevochten waarvan hij er 64 heeft gewonnen. Hij heeft tot nu toe zes MMA-wedstrijden afgewerkt. Zijn trainer Michael Babb is erg blij met het contract van de UFC. Hij zegt dat het binnenhalen van dit contract het resultaat is van dagelijks hard werk in de sportschool.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel