VHP-voorzitter Santokhi: groei VHP merkbaar afgelopen jaar

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

4 Januari 2019 20:09

Voor mij lezen

De voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), Chandrikapersad Santokhi, zegt in gesprek met Suriname Herald dat het bestuur niet ontevreden mag zijn over de ontwikkelingen binnen de partij het afgelopen jaar. De groei is te merken aan de aanmeldingen van personen die het idee van de partij willen ondersteunen, stelt Santokhi.

De partij heeft zichzelf zodanig ontwikkeld om zelfstandig de verkiezingen in te gaan in 2020. Zij staat open voor elke Surinamer. In alle districten zijn er structuren geïnstalleerd. Ook heeft de partij microprojecten uitgevoerd ondanks zij in de oppositie zit.

Wij denken niet als de huidige machthebbers door alleen pakketten te geven voor slechts twee dagen, maar voeren duurzame projecten uit voor de gemeenschap, legt de VHP’er uit. Kennis en productie zijn van groot belang. Suriname in het bijzonder het binnenland heeft de potentie om op eigen kracht te produceren. Wat ontbreekt, is de knowhow. Het binnenland kan volgens Santokhi tot ontwikkeling worden gebracht als de huidige regering daar goed beleid voor had.

Ook in het buitenland heeft de oranje partij de mogelijkheid gehad om een onderhoud te hebben met de grote mogendheden om over de problemen, die de landen regarderen, te kunnen praten. Hiermee laat de partij zien dat zij in staat is om het land uit de crisis te halen.

De VHP treft nu voorbereidingen voor de herdenking van haar 70-jarig bestaan op 16 januari. Volgens Santokhi is de partij een oude partij met een nieuwe generatie wat betekent nieuw(e) leiderschap en visie. De partij is de ‘nieuwe hoop’ voor velen, zegt de VHP-voorzitter.

Hij geeft aan dat hij teleurgesteld is in de regering-Bouterse-Adhin. Naar zijn zeggen heeft de regering haar kansen niet benut om welvaart en welzijn te brengen voor land en volk. De voorbeelden die hij opsomt, zijn: de mijnbouw-, toerisme- en de agrarische sector die ontwikkeling zouden kunnen brengen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel