Commissie Dorpsverkiezing Bigi Poika informeert Dikan over verkiezing

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

21 December 2018 12:54

Voor mij lezen

De onafhankelijke commissie Dorpsverkiezing Bigi Poika heeft minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) geïnformeerd over de voorbereidingen die zijn getroffen voor een vlot verloop van de verkiezing in het inheemse dorp. De verkiezing vindt morgen plaats. Dit meldt RO via het NII.

Commissievoorzitter Clifton Tjaaroeme deed zijn verslag deze week tijdens een bezoek van zijn team aan de minister.

Het directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen in Suriname (DDOI) van het ministerie adviseert en begeleidt de verkiezingscommissie op verzoek van de gemeenschap van Bigi Poika zelf. De gemeenschap van Bigi Poika heeft de verkiezingscommissie bewilligd en gemandateerd om een verkiezingsdatum vast te stellen en de verkiezing te organiseren.

Minister Dikan is ingenomen met het vertrouwen dat het dorp heeft gesteld in de overheid. Hij merkte op dat het voor het eerst in de geschiedenis is dat er aan de overheid gevraagd is om een dorp te begeleiden voor de dorpsverkiezingen. Normaal zou de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) dat doen in de inheemse dorpen.

De delegatie van de commissie bestond uit voorzitter Tjaaroeme en de commissieleden Aurora Pranaware en Britney King. De minister was in gezelschap van zijn staf, directeur Nielton Grootfaam van DDOI en andere functionarissen van dat directoraat.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel