Voorlopig geen belastingrestitutie voor huisartsen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

21 December 2018 10:11

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Artsen krijgen voorlopig geen belastingrestitutie van de fiscus. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën gaf de Belastingdienst instructies om de afhandeling van alle restitutie-aanvragen van de medici aan te houden.

Medewerkers dienen nu met een stofkam door deze aanvragen te gaan. Het vermoeden bestaat dat artsen op grote schaal belasting ontduiken of ontwijken. De actie bij de Belastingdienst is niet in goede aarde gevallen bij sommige medici. "Ik zal niet daarop kunnen ingaan", zegt minister Hoefdraad, wanneer hij door de redactie met deze kwestie wordt geconfronteerd.Pieter Voight, voorzitter van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS), zegt niet op de hoogte te zijn van deze kwestie. Volgens een gedupeerde arts worden vooral huisartsen getroffen.

Opgemerkt wordt dat de Belastingdienst belastingplichtigen heeft opgeroepen hun belastingaangiften in te dienen zonder dat ze voor late indiening boete hoeven te betalen. Hij hekelt evenwel dat de fiscus talmt met restitutie van te veel afgedragen belastingen. "Zelfs wanneer je dat met alle stukken hebt aangetoond." Wat ook een zorgpunt is bij huisartsen is het feit dat ze worden aangeslagen alsof ze in loondienst zijn van het Staatsziekenfonds in plaats van als zelfstandige dienstverleners. Het is de redactie niet gelukt om een reactie te krijgen van Ricardo Markiet, voorzitter van de Sectie Huisartsen bij de VMS.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel