Van Assen eindelijk sportman van het jaar

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

21 December 2018 01:17

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Het is Miguel van Assen donderdagavond eindelijk gelukt om bij de VSJS Sports Awards van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname, de award voor sportman van het jaar in de wacht te slepen. Nadat hij drie jaar achter elkaar genoegen moest nemen met de tweede plek, troefde hij deze keer Renzo Tjon-A-Joe, Guno Burleson en Jaïr Tjon En Fa van zich af, in het gebouw van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) na een nek-aan-nek race.

Bij de vrouwen was de uitverkiezing minder meeslepend. Sigourney Kamé had nog net genoeg prijzen in de wacht gesleept om boven de rest uit te schieten en werd benoemd tot Sportvrouw van het Jaar. De onderscheiding voor de volleybalster komt niet uit de lucht vallen: ze werd U-23 Caribbean kampioen en werd uitgeroepen tot meest waardevolle speelster op dat toernooi.

Van Assen won onder meer goud bij de Zuid-Amerikaanse Kampioenschappen in Bolivia en brak het Odesur-record en behaalde ook brons op de Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen in Colombia en vestigde daarmee een nationaal record en verstevigde zijn personal best. Zwemmer Tjon A Joe won van het jaar tweemaal goud tijdens de Odesur games en CACSO Games in Bolivia, Burleson werd ongeslagen Panam damkampioen, terwijl wielrenner Tjon En Fa vierde en vijfde werd op de Odesur en CACSO games in Bolivia.  

Voor de VSJS een hels karwei om te kiezen naar wie de prijs zou gaan, maar uiteindelijk was het Odesur record die Van Assen bevestigd heeft doorslaggevend. Op het onderdeel hink-stap-springen maakt hij een sprong van 16,81 meter eerder dit jaar. En met nog enkele centimeters zit hij in de wereld Sub-top.

De awards voor junioren sporters van het jaar gingen naar de atlete Monifa Djoe en voetballer Brian Elshot. Ook kregen sporters met een beperking een award voor hun prestaties. De atleten Steven Vreugd en Bernice Kortstam werden de beste Special Olympians, terwijl Ifaacia Haabo de beste Paralympian werd. Opvallend was dat de SOC niemand naar voren heeft geschoven voor de lifetime achievement-award.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel