Geen ongeval te Klaaskreek; filmpje op sociale media en WhatsApp berust niet op waarheid

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

17 December 2018 08:34

Voor mij lezen

Het filmpje dat sedert zaterdag op sociale media en WhatsApp circuleert waarbij er sprake zou zijn van een ongeval met vier doden, berust niet op waarheid. In het filmpje is te zien dat vier personen in het weekend het leven zou hebben gelaten bij een botsing of aanrijding. Dit heeft politiewoordvoerder Humphrey Naarden bevestigd tegenover Suriname Herald.

Volgens de beelden heeft het ongeval zich in het Saramaccaans dorp te Klaaskreek in het district Brokopondo voorgedaan. Dit berust echter niet op waarheid, aldus Naarden. “We hebben geen melding gehad van zo een ongeval en ook niet van een aanrijding. Er is ook geen melding gekomen van het politiebureau in dat gebied dat een dergelijk geval zou hebben plaatsgevonden te Klaaskreek. Ook het dagrapport geeft niets aan”, geeft Naarden door.

Het filmpje wordt vanaf zaterdag gedeeld door verschillende personen in de samenleving. “Lol in groepschat; en houdt het mensen bezig in de gemeenschap”.

Ook is in het filmpje te zien hoe een dozer op een boot bij het doorrijden een aantal mensen aanrijdt die vervolgens in de rivier vallen. Ook hier zijn volgens het filmpje mensen verongelukt. Het ongeval heeft zich echter niet voorgedaan in Suriname.

Simone Awanna

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel