Belfort vraagt regering vervanging ID-kaarten aan te houden

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

17 December 2018 06:05

Voor mij lezen

ABOP-volksvertegenwoordiger Edward Belfort vraagt zich af waarom er zoveel haast is bij de vervanging van de Surinaamse ID-kaarten. De wet is nu in behandeling bij het parlement en gaat gepaard met felle discussies tussen de oppositie en coalitie. Belfort vindt dat de regering een ingrijpende maatregel wil nemen aan de vooravond van de verkiezingen. Hij vraagt de regering om dit project aan te houden.

Niet alleen in het parlement, maar ook bij de gemeenschap is er onduidelijkheid over de vervanging van de huidige ID-kaarten. Belfort wil weten wie de garantie geeft dat er niet op afstand andere zaken gedaan worden met de informatie die gegeven zal worden. Hij legt uit dat de gemeenschap wel wil weten of haar informatie die doorgespeeld zal worden, niet wordt gehackt.

Eerder had de minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim, al aangegeven dat de invoering van de nieuwe ID-kaarten niets te maken heeft met de komende verkiezingen. Belfort vindt dat de USD 9.2 miljoen die voor het project wordt uitgetrokken, gebruikt kan worden voor dringende zaken.

Amzad Abdoel (NDP) zei dat geen enkel project wordt aangehouden. Meer nog, omdat dit project volgens de NDP’er ontwikkeling met zich meebrengt. Dit project heeft te maken met de decentralisatiegedachte. Abdoel zei dat dit project ook de bewoners van het binnenland ten goede zal komen. Hij adviseert critici om de Memorie van Toelichting bij de wet te gaan lezen, maar ook om de infosessies en bezoekjes die zijn afgelegd in het kader van dit project, weer voor de geest te halen. Hij zegt ervan overtuigd te zijn dat de gemeenschap voordelen aan dit project zal hebben. Hij vroeg de regering om dit project niet te stoppen, maar juist voort te zetten.

Het assembleelid Dinotha Vorswijk (ABOP) hoopt dat de bewoners van het binnenland er daadwerkelijk profijt van zullen hebben.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel