Shen Long Company gedenkt instellingen

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

17 December 2018 05:57

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Shen Long Company heeft net als voorgaande jaren goederen gedoneerd aan kinder- en bejaardentehuizen. De overhandiging aan de negentien geselecteerde instellingen vond zaterdag plaats. De pakketten bevatten naast rijst, olie, kip, aardappelen, water, kerstbroden, frisdrank en koekjes ook Shen Long-producten zoals tissues, toiletpapier, keukenrollen en luiers.

Directeur Xie Da zegt dat het bedrijf met vijftig werknemers blijft groeien. "Wij zijn het eerste Surinaams-Chinese bedrijf dat ISO-gecertificeerd is. Vanuit onze sociale verantwoordelijkheid kiezen wij ervoor om op deze wijze terug te geven aan de gemeenschap. Elk jaar breid ik het aantal instellingen uit met twee of drie". De Chinese ambassadeur Liu Quan waardeert de geste van de fabrikant en zegt bedrijven en personen te stimuleren om te geven aan goede doelen.

Stichting Prasoro voor het kind in nood is voor de derde keer in aanmerking gekomen, vertelt dorpscoördinator en maatschappelijk werker Anthony Lisand. "Tijdens de kerstdagen zijn er meerdere organisaties die een schenking doen of een activiteit organiseren voor de kinderen, maar door het jaar heen mogen wij toiletpapier halen bij Shen Long." De stichting bedruipt zichzelf door gebouwen die op haar terrein staan te verhuren als kantoor- of vergaderruimte.

Ook Nesta Tjong-A-Hung, directrice van kindertehuis Maria Hoeve te Lelydorp, spreekt waarderend over de schenking van het bedrijf. Die is extra welkom omdat het kindertehuis geen subsidie krijgt. "Wij moeten het dus vooral hebben van donaties en die blijven zeker niet uit." Het tehuis telt 37 kinderen. De directrice is er trots op dat de pupillen een eigen tuin hebben aangelegd, waarmee ze de tweede prijs in de competitie voor de mooiste organische tuin hebben behaald.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel