Valies treedt per januari af als voorzitter BVL-ALS

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

17 December 2018 00:00

Voor mij lezen

De leden van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) hadden gisteren het jaar 2018 afgesloten in het Lalla Rookh-gebouw. Tijdens deze jaarafsluiting heeft de voorzitter, Wilgo Valies, bevestigd dat hij na 29 jaar zal afzwaaien als voorzitter. Reshma Mangre die thans secretaris is, zal het voorzitterschap overnemen.

Valies gaf aan dat hij de onderwijsbonden zal blijven ondersteunen. Hij blikte terug op het verleden en zei dat de onderwijsbonden enorm veel strijd hebben geleverd. Zaken die thans gerealiseerd zijn, zijn niet van een leien dakje gegaan. Als voorbeeld noemde hij de herwaardering.

Ook zei hij dat hij niet thuis zal blijven zitten in zijn hobbelstoel, maar dat hij een andere uitdaging aangaat. Wat die zal zijn, kan hij nog niet prijsgeven, omdat hij eerst met zijn wederhelft daarover moet overleggen.

Mangre, voorzitter in spe, die Valies als haar guru (leermeester) ziet, zegt dat zij veel van Valies heeft geleerd. Daar is zij hem dankbaar voor. Ze is ervan overtuigd dat Valies haar zal blijven ondersteunen; hij zal altijd achter de onderwijsbonden staan. Ook bedankte ze Valies en de leden voor het vertrouwen dat zij in haar hebben gesteld.

In januari draagt Valies de hamer over aan Mangre.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel