Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

16 December 2018 20:23

Voor mij lezen

PARAMARIBO - PVV heeft zondag in het Mgr. Aloysius Zichem Sportcomplex voorheen Nieuwe Generatie Voetbalbond (NGVB) Broki met lege handen achtergelaten. Bij de voortzetting van de eerste divisie voetbalcompetitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) wist PVV met 2 – 1 van Broki te winnen.

Broki begon heel enthousiast aan de wedstrijd en zette PVV onder druk. De Politie Voetbal Vereniging kwam geleidelijk aan onder die drukking vandaan. Roche Pakoen krulde een vrije trap in de elfde minuut in het doel, en brak zo PVV aan de leiding, 1 - 0. Het was een harde wedstrijd. In de negenentwintigste minuut kreeg Orveo Anautan zijn tweede gele kaart (rood). PVV moest verder met tien man. Broki wist van de nummerieke meerderheid geen gebruik te maken. Ploegen kregen wel kansen maar deze werden niet benut.

PVV liet zich niet inzakken, omdat Broki geen gebruik wist te maken van de meerderheid, integendeel leek het net alsof de politie met elf man speelde."De rode kaart was een aderlating, maar wij zijn geconcentreerder gaan spelen", zegt Hesron Jeroe trainer van PVV.

Dimitrisco Huur was komen invallen voor aanvoerder Donovan Diko, het was direct raak. Een vrije trap genomen door Rocky Kaisé, werd door Huur ingekopt, 2 - 0 (64ste minuut). PVV kreeg een tweede domper te verwerken, Antony Thalia kreeg zijn tweede gele kaart (rood) in de 83 minuut. "Wij hadden niet voldoende geduld, wij speelden te gejaagd. Het is een jonge ploeg", jammerde trainer Micheal Peel trainer van Broki.Sifillion Soekhoe kon in blessuretijd reduceren, hij omspeelde twee tegenstanders en schoot hard in, 2 - 1.