Oud-president Venetiaan ontvangt eerste exemplaar boek Wageningen-project

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

16 December 2018 18:39

Voor mij lezen

Het eerste exemplaar van het boek “Het Wageningen-project, eens de parel van het westen” van Daisy Liong A Kong is zaterdag overhandigd aan oud-president Ronald Venetiaan. De oud-president was zeer verheugd met het boek. Samen met de schrijver heeft Venetiaan zaken uit het boek geverifieerd.

Venetiaan gaf aan dat de privatisering van Wageningen serieus ter hand is genomen. Het boek, dat in 1974 is geschreven, is door Liong A Kong in Feng Shui Garden gepresenteerd.

De schrijver vertelde in zijn presentatie dat: “Wat eind jaren 60 was begonnen als een project voor Nederlandse boeren om rijst te verbouwen, werd in de jaren 70 een groot Surinaams succes. De Stichting Machinale Landbouw (SML) liep niet alleen voor op het gebied van rijstbouw, maar maakte het dorpje in het westen het toonbeeld van welvaart en ontwikkeling”.

Wageningen leverde met 1.000 werknemers de beste kwaliteit rijst op de wereldmarkt. Liong A Kong geeft met dit boek een vervolgblik op de ontwikkelingen van het dorp dat hem aan het hart ligt. Hij was van 1964 tot 1984 in verschillende functies werkzaam bij de SML

Het boek beschrijft de goede- en minder goede tijden in het rijstdistrict. “Het Wageningen-project, eens de parel van het westen” is voor SRD 90 verkrijgbaar.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel