Gewelddadige rover aangehouden

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

6 December 2018 21:54

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De politie van het ressort Houttuin heeft woensdag de 26-jarige roofverdachte Gemar K. alias ‘Palm’ aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zich samen met vier anderen schuldig te hebben gemaakt aan een gewapende roofoverval in een winkel op het Maretraiteproject, aldus de politie donderdag op haar website.

De rovers die gewapend waren met een vuistvuurwapen hebben een I-Phone, een halsketting en vingerring van geel metaal, SRD1000 en Telesur-belkaarten ter waarde van SRD 1000 buitgemaakt. De winkeliers werden tijdens de overval zodanig mishandeld dat twee van hen medische behandeling moesten ondergaan.

De politie die via de Centrale Meldkamer op de hoogte werd gesteld van de overval deed het adres aan. Toen de rovers de politie zagen aankomen vluchtten zij weg. Een van hen zag kans weg te rijden in een auto terwijl Gemar K. en drie van zijn kornuiten in een aangrenzend bos vluchtten. Het gelukte de wetsdienaren om Gemar K. aan te houden.

Bij hem is onder andere aangetroffen en in beslag genomen een kapmes, handschoenen en 'tie rips'. De winkelier herkende Gemar K. als één van de rovers. Hij is hangende het onderzoek in verzekering gesteld. De overige criminelen worden opgespoord. De gestolen goederen zijn nog niet teruggevonden. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Regio Midden.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel