Edgar Sampie: “Ik zal het onrecht dat mij is aangedaan tot het laatste moment aanvechten”

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

6 December 2018 20:18

Voor mij lezen

Ik zal het onrecht dat mij is aangedaan tot het laatste moment aanvechten om alsnog toegelaten te worden tot kandidaat voor de jeugdambassadeursverkiezingen. Dit zegt Edgar Sampie in gesprek met Suriname Herald die vanwege zijn leeftijd niet meer mag meedoen aan de jeugdambassadeursverkiezingen.

Sampie noemt het een regelrechte aanval op hem vanuit het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken. De verkiezingen voor de jongerenvertegenwoordigers moesten eerder plaatsvinden. Dit kon niet, omdat het Nationaal Jeugdparlement (NJP) en de leiding van het ministerie niet op een lijn stonden. Diverse gesprekken en briefwisselingen hebben niet voor een vreedzame oplossing kunnen zorgen. Doordat de verkiezingen met maanden zijn verschoven, kan Sampie niet meer op de lijst vanwege zijn leeftijd.

Dit is naar zijn zeggen buiten zijn schuld om. Het jeugdparlement heeft geadviseerd om aan de jongeren, die intussen jarig zijn geweest, dispensatie te verlenen, omdat dit niet hun schuld is geweest. Het ministerie heeft dit verzoek echter niet ingewilligd. Daarnaast heeft het NJP ook gevraagd om leden af te vaardigen om zitting te nemen in de selectiecommissie als toezichthouders, ook dat verzoek heeft het ministerie afgewezen.

Sampie laat weten dat hij dit niet zo zal laten. Hij zal beslist stappen ondernemen. Hij is van plan om een brief te richten aan het Kabinet van de President, De Nationale Assemblee, de directeur van Sport- en Jeugdzaken, de jongerenbesturen van politieke partijen, maatschappelijke groepen en sociale organisaties in Suriname om geïnformeerd te worden over de gang van zaken. Dit is niet alleen iets van mij, maar van de totale jeugd in Suriname. Jongeren dienen het te weten wat het beleid is van het ministerie dat juist de jongeren zou moeten faciliteren en niet dwarsbomen zoals het nu gebeurt, merkt hij op.

De directeur van Sport- en Jeugdzaken, Rachel Koningsbloem-Pinas, om een reactie gevraagd, zegt dat het ministerie geen enkele jongere heeft uitgesloten voor deelname. Het punt is dat de procedure rondom de jeugdambassadeursverkiezingen volledig opnieuw is gestart, nadat het NJP zich niet terug kon vinden in de eerder ondernomen stappen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel