Nurmohamed: ook internationale bedrijven betrekken bij verdere ontwikkeling AdeKUS-SMNR

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

6 December 2018 19:15

Voor mij lezen

We moeten doorgaan met het duurzaam ontwikkelen van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), zeker als het gaat om de kwaliteit en standaarden van wetenschappelijk IT-onderwijs en -onderzoek, zegt Riad Nurmohamed, docent tevens assembleelid (VHP).

Als projectcoördinator heeft hij zich sterk gemaakt voor het vernieuwen van de ICT in de computerzalen 1 en 2 van het Universitair Centrum voor Informatie Technologie (UCIT) van de AdeKUS. Het SMNR-programma heeft KOSMOS Energy Suriname, CHEVRON en HESS bereid gevonden de investering van 36 nieuwe computers, beeldschermen en andere ICT-zaken geïnstalleerd te krijgen in het UCIT. Dit zijn drie Amerikaans olie- en gasexploratiebedrijven en productiebedrijven.

Niet alleen masterstudenten van het “Sustainable Management of Natural Resources programma SMNR” van de Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTW) kunnen hier gebruik van maken, maar ook de andere vierduizend studenten en driehonderd docenten van de AdeKUS. De titel van het project is “Upgrade Advanced UCIT Computer Room 1+2” op het UCIT op de Anton de Kom Universiteit van Suriname en heeft een waarde van ongeveer USD 35.000.

Nurmohamed is bijzonder blij met de afhandeling van dit project door het UCIT, het bestuur van FTW en AdeKUS en KOSMOS Energy. Het plakkaat is onthuld door de vicepresident en country-manager van KOSMOS Energy Suriname, Tom Fauria, samen met de vertegenwoordiger van het bestuur van AdeKUS, Lothar Boksteen en de directeur van Staatsolie, Rudolf Elias.

Kosmos Energy Suriname is sedert 2012 actief op zoek naar olie voor de kust van Suriname. Naast het exploreren van olie probeert Kosmos waarde toe te voegen in de gemeenschappen door sociale investeringen, aldus Fauria.

Het bedrijf heeft ook een donatie van veld-equipment gedaan aan het department Geowettenschappen van de universiteit ter waarde van US 57.000. Ook hoopt het dat de samenwerking wordt voortgezet.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel