Werknemersregistratiewet 1963 wordt herzien

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

30 November 2018 21:31

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De Werknemersregistratiewet van 1963 wordt herzien. Om dit te kunnen realiseren heeft minister Soewarto Moestadja van Arbeid een commissie van deskundigen ingesteld, meldt het NII. De wet was als handvat bedoeld voor de regering om gerichte arbeidsmarkt- en werkgelegenheidspolitiek te voeren, echter heeft de wet nooit haar beoogde uitwerking gehad.

Met de herziening van de wet wenst Moestadja zicht te krijgen in werkgelegenheid en werkloosheid in ons land met de bedoeling tijdig te kunnen inspelen op ontwikkelingen en uitdagingen op de arbeidsmarkt. Met de tegenwoordige mogelijkheden van ICT-toepassingen ten behoeve van de registratie, verwacht de minister een definitieve ontwaking van de wet na herzien te zijn. Met de aangepaste wet zal het ministerie ook in staat worden gesteld om arbeidsstatistieken te verzamelen mede ten behoeve van het op te zetten regionaal Arbeidsmarktinformatiesysteem, waar Suriname een onderdeel van zal zijn.

De ingestelde commissie heeft de opdracht om binnen vier maanden een wetsvoorstel aan te bieden aan de minister, na onder andere de sociale partners te hebben geconsulteerd. In de commissie zitten: Glenn Piroe (voorzitter), Maisa Wijngaarde, Naomi Esajas-Friperson, Kawita Bisseser, Wihtley Lodik, en Donaghy Malone.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel