Marlon Rozenblad: “Terwijl partijen overhoop liggen met elkaar is NDP bezig zijn huiswerk te maken”

Shoeket logo

30 November 2018 19:33

Voor mij lezen

Voor Marlon Rozenblad, eigenaar van Culture Hair Studio, is het verbod op de pre-electorale samenwerking geen donderslag bij heldere hemel. Vanaf 2015 wordt de samenleving ‘verrast’ met allerlei maatregelen, waarvan de recente betrekking heeft op de herintroductie van de rij- en voertuigenbelasting. “Voor de zittende regering moet je het verbod op de pre-electorale samenwerking beschouwen als een voetbalwedstrijd, waarbij 12 mannen tegenover 4 mannen staan met een arbiter, die in dienst is van die 12 mannen. Hoe groot is de kans dat die 4 mannen gaan winnen?”, benadrukt Rozenblad in gesprek met Dagblad Suriname.

Opmerkelijk is ook de komst van allerlei kleine politieke partijen, waarvan Su-2-the-next-level (SU2TNL) de nieuwste is. Volgens Marlon is het ondenkbaar om achter deze kleine partijen het landsbelang te zoeken. “Een ieder weet dat je binnen de Surinaamse politiek overnight rijk kan worden, waarbij zij die stelen geëerd worden. Zelfs mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan mensenhandel krijgen de hoogste onderscheiding. Dus wie garandeert mij dat die kleine partijen met titelgeile mensen niet gedreven zijn door hebzucht?”

Daardoor wil Marlon zich niet bezighouden met het toejuichen of afkraken van het verbod op de pre-electorale samenwerking. “Niet eens zijn als politici of politieke partij geeft aan hoe zwak iemand zich voelt. Te tigri bar na boesi a no ogri a ogri, na angri e kirin.” Hij verduidelijkt wel dat de NDP als politieke partij er alles aan doet om in 2020 te zegevieren; of iemand nu pro of contra is, de maatregelen van de regering worden door de keel van een ieder gedrukt. “Terwijl partijen overhoop liggen met elkaar is de NDP bezig zijn huiswerk te maken naar de verkiezing toe; ze maken gretig gebruik van hun machtspositie”, aldus Rozenblad.

KSR

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel