‘Opbrengst jaarbeurs vloeit terug naar ondernemers’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

30 November 2018 19:21

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De KKF-jaarbeurs die woensdag is geopend, heeft op de eerste dag al veel bezoekers getrokken. KKF-voorzitter Jayant Padarath zegt aan de krant dat er zesduizend bezoekers op de been zijn gekomen, duizend meer dan de eerste dag van de beurs vorig jaar. “Verrassend. Ik had niet gedacht dat het zo druk zou zijn, want het heeft ook geregend”, reageert hij met een vermoeide stem door de drukte van de jaarlijkse activiteit.

Er doen 120 bedrijven mee aan de beurs. De Kamer van Koophandel en Fabrieken biedt met deze activiteit een platform aan ondernemers om hun product dichterbij de consument te brengen. Maar de organisatie verdient ook hieraan door de bijdrage voor onder meer de standplaats. Padarath zegt dat deze opbrengsten terugvloeien naar de ondernemers. "Alles wordt geïnvesteerd in ondernemerschap. Het schrijven van businessplannen, begeleiden van ondernemers, het organiseren van avonden", noemt hij enkele van de zaken op.

De organisatie zorgt er verder ook voor dat de diensten van de KKF dichterbij de ondernemer worden gebracht. Dat gebeurt middels het plaatsen van filialen in verschillende gebieden. Er zijn al filialen in Paramaribo-Noord, Wanica, Nickerie, Klaaskreek, Brownsweg, Commewijne, Marowijne. Maandag wordt er één  geopend in Kwatta. De KKF-voorzitter legt uit dat dit gemak moet bieden voor ondernemers zodat ze geen lange afstanden meer hoeven af te leggen naar het hoofdkantoor aan de Kernkampweg.

Padarath noemt de beurs een geschikte ontmoetingsplaats tussen de ondernemer en de consument. Er is dit jaar niets speciaals toegevoegd aan het concept. Echter, ontbraken de gebruikelijke toespraken bij de opening, omdat het bestuur in rouw is vanwege het overlijden van ondervoorzitter Moulijn Abas en Robby Boedhoe, die als Kamerlid van de sectie Verkeersbedrijven verbonden was aan de KKF. Abas is dinsdag gecremeerd en Boedhoe op woensdag, de openingsdag van de beurs.

Padarath verwacht ruim honderdduizend bezoekers dit jaar. Vorig jaar trok de beurs 82.000 bezoekers. Waar het volgens de KKF-voorzitter vooral om gaat, is dat de ondernemer de kans krijgt om zijn nieuwe producten te presenteren. "Hier is de plek waar ondernemers hun nieuwe product aan de man presenteren. Je kunt het heel jaar door enkele honderden consumenten in je bedrijf krijgen, maar hier ontmoet je heel Suriname."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel