Jaarbeurs vindt gretig aftrek

Shoeket logo

30 November 2018 18:06

Voor mij lezen

De Jaarbeurs kon op de openingsdag, ondanks de regen, op veel belangstellenden rekenen. Ondanks de regen en dwars door de crisis weten mensen de weg naar het beursterrein toch te vinden. Velen kijken en laten zich informeren, vaak blijft ‘de knip’ dicht, maar anderen komen doelgericht om te kopen. De uiteenlopende stands zorgen ervoor dat ook dit jaar de beurs van alle markten thuis is, van bloemen tot zwaar technisch materieel. Een mascotte van een vrolijk ingerichte stand trekt de aandacht. Dranken in vier smaken, namelijk strawberry, passion fruit, mixed fruit en orange natural juice, vallen direct op. “Drink it like a Boss”, staat bovenaan de stand en dat geldt ook als thema. “Deze drinks bevatten geen concentraat, zoals andere vruchtensappen, en het suikergehalte is vrij laag”, zegt Consuella Oehlers van Boss Caribbean NV. Doordat de dranken geen concentraat, veel minder suiker en weinig kleurstoffen bevatten, is deze drank een ‘boss’, zegt de onderneemster enthousiast. In 3½ maand zijn de sappen goed ingeburgerd. “We zijn bijna uitverkocht”, zegt Oehlers. “De mensen houden van kwaliteit. De meeste andere sappen bestaan uit concentraat en hebben meer suiker nodig, dit geldt niet voor onze boss.”
Boss Caribbean doet ook aan de gele banken die in de stad te zien zijn. In Suriname zijn er weinig zitplaatsen bij de bushaltes en het doet de jonge onderneemster goed om te zien dat mensen er gebruik van maken. Ook toeristen hebben het idee positief ontvangen. De bankjes zijn voorzien van advertenties voor de promotie van de eigen dranken, maar ook voor andere ondernemers zijn er mogelijkheden om te adverteren. “De prijzen zijn erg voordelig”, laat Oehlers weten.

Lederwaren
Een ander bedrijf dat leuke producten fabriceert, is Jude’s Leathercraft. Met meer dan 30 jaar ervaring vertelt Nicky Wong over een speciale bast van de zwarte acaciaboom, die wordt gebruikt om lederwaren te maken. In deze stand, die ligt aan de buitenzijde van het jaarbeursgebouw, zijn tassen, riemen, slippers, sandalen, souvenirs en verschillende andere accessoires opgesteld. Vooral polsbanden en sleutelhangers, die ter plekke van je eigen naam worden voorzien, is een specialisatie van Jude’s Leathercraft, die aan de Lalla Rookhweg 30 is gevestigd.

Digitale televisie
In het digitale tijdperk waarin we leven, is digitale televisie geen overbodige luxe. Het bedrijf Green Dot aan de Jagernath Lachmonstraat 34 heeft interessante pakketten voor verschillende doelgroepen. Zo kan een basispakket worden afgenomen, maar kunnen geïnteresseerden in sport, koken, natuur of comedy ook aan hun trekken komen. De set-up box biedt onder meer mogelijkheden voor een electronic programming guide en een personal videorecorder. De actie houdt onder andere in een gratis abonnement voor de eerste maand en vanaf de tweede maand een basicpakket van SRD 90. Voor meer informatie kan men zich wenden tot het bedrijf.

RB

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel