‘Alleen kiezer kan samenwerking VHP en NDP voorkomen’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

30 November 2018 17:54

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De VHP-leiding heeft donderdag tijdens een persconferentie geen klare wijn willen schenken of de partij na de verkiezingen van 2020 met de NDP zal samenwerken in een coalitieregering of niet. De bal werd gelegd op de helft van het electoraat.

Indien de samenleving wenst dat de VHP niet met de NDP gaat samenwerken moet de kiezer haar een mandaat van minstens 28 parlementszetels geven. Daarop kwam het antwoord van VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi op herhaaldelijke vragen van de pers neer. Hoewel hij aangaf dat de NDP de afgelopen acht jaar een desastreus beleid heeft gevoerd, het land in een algehele crisis heeft gestort en het volk heeft verarmd wilde hij een coalitiesamenwerking met de partij van president Desi Bouterse niet pertinent afwijzen.

"Iedereen weet dat men in die acht jaar armer is geworden, het onveiliger is geworden en het leven ondraaglijk is geworden. Iedereen weet dat en iedereen wil verandering van beleid. Iedereen wil verandering van de regering. Het beroep dat we doen op het Surinaamse volk is 'volk van Suriname als u gered wenst te worden uit deze situatie, hier is de VHP om met u het land Suriname te redden. Geeft ons dat mandaat. Geeft ons dat volledig mandaat. ...No gi yu sten na a politieke partij san tyari yu kon ini a malaise, ini a probleem disi", aldus de partijleider. "Geef ons 28 zetels, dan heb ik geen enkele samenwerkingspartner nodig", vervolgde hij.

Santokhi merkte verder op dat zelfs wanneer de VHP veertig DNA-zetels zou halen, vanwege de omvang van de crisis, "elke Surinamer die het hart op de juiste plaats heeft" nodig zal zijn om het land uit de put te trekken. Volgens de politicus zal de komende verkiezingen niet gaan over "wie president wordt". De stembusgang zal als inzet hebben Suriname uit de crisis halen. Evenwel stelde hij dat de partij uitpuilt van de kandidaten die het presidentschap zouden kunnen invullen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel