JAKI zal trainingen 2019 richten op verkiezingen

Shoeket logo

30 November 2018 15:54

Voor mij lezen

Het Jnan Adhin Kennis Instituut (JAKI) heeft ruim 700 deelnemers gehad voor verschillende activiteiten, die zij gedurende heel het jaar 2018 heeft uitgevoerd. De organisatie werd in juli 2016 officieel in de statuten van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) opgenomen als nieuw instituut. In 2018 is het officieel opgestart met trainingen en lezingen. Het instituut heeft volgens coördinator Riad Nurmohamed inmiddels 20 formele trainingen geformuleerd, waarvan in 2018 al 10 zijn aangeboden. JAKI heeft de traditionele kadertrainingen van de VHP ook in een ander jasje gegooid. Nurmohamed stelt dat de kadertrainingen nu professioneler worden aangebonden.

“De trainingen gaan niet alleen over de VHP, maar over heel het land. Deskundigen komen van heel het land. Soms ook van het buitenland”, vertelt hij. De eisen zijn ook wat strenger geworden om in aanmerking te komen voor een certificaat van de kadertraining. “De eisen die wij stellen aan faciliteit zijn ook hoger geworden. 70 jaar lang kon de VHP maar halve zalen vullen. Vandaag zijn wij in staat om hele zalen te vullen. Eens hebben wij mensen zelfs moeten wegsturen, omdat de zaal te druk werd”, vertelt de politicus.

In 2018 zijn er ook workshops en lezingen ontwikkeld, waarmee er pas gestart is. De programma’s voor 2019 zijn al uitgeschreven. Een aantal trainingen zullen in 2019 worden herhaald. Nurmohamed benadrukt dat het merendeel van de trainingen en lezingen in 2019 gericht zullen zijn op de verkiezingen van 2020. Het instituut is al geruime tijd gestart met on site trainingen. Zij gaat naar districten en in het binnenland om trainingen te verzorgen. Aan haar curriculum zal JAKI in 2019 trainingen in het Sranan Tongo en Saramacaans toevoegen. “Dat is wel nieuw en het wordt een uitdaging voor ons als instituut”, stelt de voorman van het instituut. Het instituut is opgericht om zichzelf financieel te bedruipen. De partij komt wel in met faciliteiten om de trainingen te verzorgen. De rest van de kosten worden door sponsoren (50%), JAKI (25%) en deelnemers aan de trainingen (25%) gedekt.

Kavish Ganesh

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel