Geslaagde eerste ‘Kantoro by Kenny B’

Kenny B opende zijn show met ‘Sranan mi no gwe’ en eindigde het optreden met ‘Paramaribo’.
Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

6 Mei 2024 14:11

Voor mij lezen

Tekst en beeld Shanavon Arsomedjo

Gaandeweg – vanaf het voorprogramma – van deze eerste ‘Kantoro by Kenny B’ show met een volledige Surinaamse line up, bleek dat de zanger en zijn team niets aan het toeval hadden overgelaten om er iets groots van te maken. En dat gebeurde. Het event werd geopend door dj Jemaya, waarna Metter Z volgde met het eerste live optreden, terwijl de bezoekers bij mondjesmaat binnenkwamen.

“Dat Kenny, de kers op de taart van de avond, in hart en nieren een Surinamer is, valt niet over te twijfelen”

Voorprogramma

Weinig mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep dat de eerste duizend kans zouden maken op een prijs. Naarmate de avond vorderde, werd het drukker. Na Metter Z trad Jah Hands Baas met reggaemuziek op, gevolgd door Bottyman die duidelijk verrast was met de support van het publiek.

Op enkele nummers na had hij veel bezoekers als extra backup vocalisten tijdens zijn optreden. Heel spontaan zongen zijn fans mee op zijn muziek. Daarna was het de beurt aan Bigstar Tega om de bezoekers te trakteren op zijn hits.

En toen brak het moment aan waarop Kater Karma zowel zijn nieuwe als oude hits aan het publiek presenteerde. Hij opende zijn optreden met ‘Queen’ en de mensen waren enthousiast bij het horen van het nummer. Het was alsof zij te lang op een optreden van de artiest hadden gewacht. Dat het publiek tevreden was bleek aan het gejuich toen hij na zijn optreden het podium verliet.

Neusje van de zalm

Dat Kenny, de kers op de taart van de avond, in hart en nieren een Surinamer is, valt niet over te twijfelen. De artiest opende zijn show met ‘Sranan mi no gwe’ en eindigde het optreden met ‘Paramaribo’. Tussen deze twee nummers in zong hij een variatie van zijn hits en de intussen volgelopen zaal zong enthousiast en meewerkte bij een van zijn songs en daarna Kater Karma op het podium uitnodigde om samen hit ‘Fa un de ya’ te zingen. Na een optreden van anderhalf uur nam Kenny B afscheid van het publiek met de woorden: “tot volgend jaar”, refererend naar het feit dat ‘Kantoro’ in 2025 terugkomt, en vervolgens elk jaar, steeds rondom wroko man dey.


Toetje

Nadat Kenny B. het podium had verlaten vertrokken ook veel bezoekers, terwijl er nog enkele artiesten moesten optreden, zoals Poppe, die na jaren weer een live optreden gaf in Suriname. Ook haar optreden viel in de smaak, vooral toen zij haar heel oude hits zong. Het publiek juichte niet alleen, maar zong ook mee.

Maar ook het optreden van Itaves viel in de smaak. Net als bij Poppe was ook bij hem te merken wie zijn diehard fans zijn: de mensen die bleven staan, gezellig dansten op hun muziek en enthousiast meezongen. Maar als we praten over diehards, zijn het vooral de fans van Psycho. Deze artiest sloot de show af voor een zaal die nog maar voor een kwart gevuld was, maar dat deed niets af van de kwaliteit van zijn optreden. Hij gaf dezelfde energie zoals normaal en kreeg die tweemaal terug van de aanwezigen. Niet alleen deden ze gezellig mee, maar de echte grote fans konden heel gemakkelijk uit het publiek gehaald worden. Ze dansten mee met de ingestudeerde choreografie.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel