Buurtmanager Rijsdijk gestart met meetings in wijken te Para

De buurtmanager van Rijsdijk heeft gezeten met gesprekspartners om na te gaan hoe te voorkomen dat jeugdigen strafbare handelingen plegen. [Foto: KPS]
Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

6 Mei 2024 07:08

Voor mij lezen

PARA — De buurtmanager van het ressort Rijsdijk, de majoor van politie K. Pengel heeft op donderdag 5 april, dinsdag 30 april en vrijdag 3 mei meetings gehouden met schoolleiders van de ressorten Rijsdijk, Paranam en Zanderij. Het doel van deze meetings is om een duurzame samenwerking te hebben tussen de plaatselijke politie, de buurtmanager en de scholen. Daarbij zijn de knelpunten waarmee de scholen te kampen hebben besproken en hoe deze samen aangepakt kunnen worden.

Verder is er gekeken naar een proactieve aanpak om de buurt veilig en leefbaar te maken. Het voornaamste daarbij is om te voorkomen dat jeugdigen strafbare handelingen plegen. De meetings werden bijgewoond door de schoolleiders, medewerkers van het districtscommissariaat van Para alsook een vertegenwoordiger van de politiebureaus van Rijsdijk, Paranam en Zanderij. Ouders/verzorgers worden opgeroepen om te blijven praten met tot hun kinderen, aangezien zij ook een ketenpartner zijn in dit geheel.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel